JOIN THE JOYRIDE
JOIN infrajoint!
ONZE ACTIVITEITEN
Algemene aannemingen
Wegenbouw
Glijbouw
Riolerings- en grondwerken
Aanleg parkings & opritten
Machineverhuur
Onderhoud van wegen en beton
Doorsnijding, zagen en doorboring van beton
Herstel en renovatie van betonwerken
ONS ECOSYSTEEM
-
Recuperatie van materiaal via breek- en zeefinstallatie
Deze staat ter beschikking van de ondernemingen binnen de groep, maar om de capaciteit te benutten, natuurlijk ook voor derden
-
Value engineering en innovatie
We creëren een hub van specialisten waarmee we complexe dossiers aankunnen waarbij TCO en duurzaamheid centraal staan.
-
Onderhoud en technieken
Met Robuco realiseren we de maintain en operate ook op vlak van technieken. Dit is de integratie naar het einde van de waardeketen toe. Zo blijven we ook voortdurend (gedurende de hele levenscyclus) in contact met onze eindklant.
-
Innovatie
We zullen steeds op zoek gaan naar nieuwe hoogwaardige toepassingen van materialen uit de infra, maar willen dit op termijn ook naar de bouwsector in het algemeen verschuiven. Daarom voorzien we een innovatiehub op onze site.
ONZE WAARDEN
CIRCULAIR EN FUTUREPROOF
Wij zijn klaar om de sector te vergroenen. Dit bereiken we vanuit de volgende vijf principes.
1) Close the loop
Wij willen onze materialenketen sluiten en materialen die we op werf A afbreken, naar onze eigen site afvoeren (indien de afstand het qua logistiek en CO2-impact verantwoord maakt), breken en zeven, en vervolgens op onze eigen site hergebruiken als grondstof voor beton en asfalt voor werf B.
2) Ecosystemen en
co-creatie
Om de cirkel te kunnen sluiten, dienen we door strategische partnerships, overnames en fusie een ecosysteem uit te werken waarin we samen als gelijkwaardige partners op lange termijn de handen in elkaar slaan om de keten te sluiten.
3) Design, build, finance, maintain en operate (DBFMO)
Dit moet volgens ons ook voor de (relatief) kleinere werken op deze manier aanbesteed kunnen worden.
4) Duurzame bedrijfsvoering
De optimalisaties en transparante samenwerking op één bedrijvensite waarbij de bedrijfsprocessen van de ene unit in die van de andere overlopen, maakt dat we efficiënter en met minder CO2-impact zullen produceren.
5) Circulaire principes
Onze transformatie naar een ecosysteem zorgt dat we via circulaire ontwerpprincipes kunnen werken op lange termijn naar selectieve sloop, hoogwaardige recyclage, duurzaam materialengebruik, veranderingsgericht bouwen, duurzame materialen en materialenpaspoort.
DUURZAAMHEID
De Sustainable Development Goals reiken ons een maatschappijgerichte ambitie aan om rond 17 doelstellingen te werken en onze bedrijfsactiviteiten en het voorzichtig gebruik en beheer van middelen op die manier te kaderen. De gehanteerde circulaire principes en de gegarandeerde zorgzame uitvoering vanuit onze energie-, kwaliteits- en milieumanagementsystemen, zorgen ervoor dat we onze toegevoegde waarde maximaliseren en onze negatieve impact minimaliseren.
SDGs waar we onze positieve impact kunnen maximaliseren
SDGs waar we onze negatieve impact wensen te minimaliseren
De Europese Green Deal heeft als doel om de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen drastisch te verminderen met 55 % (mogelijk zelfs 55% indien het ambitieuze voorstel van april 2021 wordt goedgekeurd).
Hoe willen we dit bereiken?
Om dit te bereiken moeten we allen bijdragen. We zullen op een gecoördineerde manier werken om de CO2-uitstoot van onze bedrijfsvoering in scope 1, 2 en 3 te verminderen. Dit onder andere vanuit de milieumanagementsystemen en de CO2-prestatieladder.
Concrete acties hebben betrekking op enerzijds het maximaal gebruik van hernieuwbare energie en anderzijds de beperking van het gebruik van (fossiele) energie door energiezuinige methodieken en rollend materieel.
Door maximaal circulair te werken en recuperatiemateriaal maximaal on site of lokaal te hergebruiken, wordt het transport in de keten tot een minimum beperkt.